Біблійна школа духовного вдосконалення Єпископа Олега Ведмеденка
  на головну    укр   рус      Вчення Господнє полягає в єдиному слові: ВОЗЛЮБИ! Возлюби, а для цього СМИРИСЬ, а отже прийми ближнього свого та обставини свого життя такими, які вони є: без гніву і роздратування, без страху і тривоги, без гордощів та образи.
ТАЇНСТВО ШЛЮБУ
Справжня любов. Яка вона? Щоб відповісти на це запитання перш за все маємо звернутись до Святого Письма. Сказано-бо: коли ви їсте, чи коли п’єте, або коли інше що робите – усе на славу Божу робіть. Слава ж і присутність Бога – то слова синоніми, “без Бога – ні до порога”.


Відкриймо Перше послання святого апостола Павла до коринфян, 13 розділ, і прочитаймо з першого вірша: “Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!


І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любові не маю, то я ніщо!


І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любові не маю, то пожитку не матиму жодного!


Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!


Ніколи любов не перестає!..”


Як бачимо, тут виписані чотирнадцять правдивих ознак любові. І коли двоє молодих людей приймають рішення ступити на весільний рушничок щастя – я рекомендую: перш за все відкрийте означене Послання, і прочитайте цей гімн про любов. Уважно прочитайте!


“Любов – довготерпить...” Уявіть собі майбутні подружні стосунки. Чи обов’язково безхмарними вони будуть? Безперечно, попереду вас чекатиме чимало усіляких проблем, неминучі декотрі тертя. Ясна річ, ви, як подружжя, будете дивитись на вирішення певних питань з різних точок зору. Одразу зважте: як ви реагуватиме на майбутній дискомфорт? Чи готові до компромісів? Чи ладні розуміти один одного? Поступатися власним? Терпіти? Милосердствувати? Чи маєте дійсно миле серце?


Чи готові з милим серцем ставитися до свого любого (любої)? Не заздрити, не величатися, не надиматися, не поводиться нечемно, не шукати свого, не рватися до гніву, не думати лихого, не радіти з неправди, усе зносити, вірити у все... У тебе виникають сумніви, але ти відкидаєш їх, ти віриш коханій людині, сподіваєшся на краще, усе терпиш...


Благослови, Господи, пару цю! Хай ніколи любов не перестає.


Наші групи в соціальних мережах:

Facebook: Олег Ведмеденко

Вконтакте: Олег Ведмеденко

Наші блоги в соціальних мережах. Додавайтесь: