Біблійна школа духовного вдосконалення Єпископа Олега Ведмеденка
  на головну    укр   рус      Вчення Господнє полягає в єдиному слові: ВОЗЛЮБИ! Возлюби, а для цього СМИРИСЬ, а отже прийми ближнього свого та обставини свого життя такими, які вони є: без гніву і роздратування, без страху і тривоги, без гордощів та образи.
ПОШУК В РОЗДІЛІ СТАТТІ:

Стаття № 220: «Пам'ятайте про Лотову дружину...» (Передмова до книжки «Нехай буде воля Твоя»)


Коли я був дитиною – у мене була дитяча мрія. Я мріяв: ось виросту, зароблю сто рублів – і куплю всі тістечка і всю газовану воду, що в нашій кондитерській... Час минав, і я виріс. І сьогодні я вже цілком можу здійснити цю свою мрію. Можу, але... не хочу. Просто тому, що я вже вийшов з дитячого віку. Як пише апостол Павло: “Коли я дитиною був, то я говорив, як дитина, як дитина я думав, розумів, як дитина. Коли ж мужем я став, то відкинув дитяче...” (Перше послання до Коринфян, 13 розділ, 11 вірш)

До чого це я веду? До того, що книга, яку ви зараз тримаєте у руках, дійсно може зробити вас успішними. Все в ній написане – правда, від початку й до кінця. Однак писалася вона зовсім не для того, аби пізнавши секрет успіху, ви так і застрягли у своїй “кондитерській”…

Коли мале дитя гукає і пускає бульбашки – це в радість. Та коли доросла людина поводить себе подібним чином – то це вже проблема. Не забувайте слова Ісуса Христа: “Пам'ятайте про Лотову дружину” (Євангеліє від Луки, 17.32). Вона зупинилася на шляху виходу із Содому, і перетворилася на соляний стовп. Втім, дана книга про здобуття внутрішньої сили (благодаті), тож маю надію, що з вами такого не трапиться. Бо дієве слово старця Серафима Саровського: “Здобудь Духа Святого, і Дух Святий тебе всьому навчить...”

Цей посібник з духовного діяння для тих, хто шукає досконалості. Успішність і здоров'я тут не самоціль, але такий-собі “початковий бонус”, “побічний продукт” внутрішнього діяння, для початківців. У міру ж духовного сходження приходить і новий – невідомий ще, містичний досвід божественної реальності. А з ним і інші, вищі духовні цілі й орієнтири.

Книга ця задумана й написана як книга універсальна. Вона адресована як дорослим подвижникам віри, що вже йдуть шляхом духовного вдосконалення, – так і тим, хто усе ще плекає “дитячу мрію” про зовнішню успішність. І мова її – також універсальна. Поряд зі спеціальними термінами, такими як “спасіння”, “смирення”, “благодать”, я навмисно використовую і світський словниковий склад – відповідно “духовне вдосконалення”, “невипромінювання зла”, “внутрішня сила”… Хай пробачать мене ревнителі форми і букви – свідчу разом з “апостолом народів”, Павлом:

“Від усіх бувши вільний, я зробився рабом для всіх, щоб найбільше придбати. Для юдеїв (для віруючих. – О.В.) я був, як юдей, щоб юдеїв придбати; для підзаконних (для душевних, ще не народжених згори. – О.В. ) був, як підзаконний, хоч сам підзаконним не бувши, щоб придбати підзаконних. Для тих, хто без Закону (для світських, невоцерковлених. – О.В. ) , я був беззаконний, не бувши беззаконний Богові, а законний Христові, щоб придбати беззаконних. Для слабих, як слабий, щоб придбати слабих. Для всіх я був усе, щоб спасти бодай деяких. А це я роблю для Євангелії, щоб стати її спільником...” (1-е до Коринфян, 9.19-23)

Ця книга про те, як віднайти внутрішню силу. В основі її Святе Письмо, твори святих отців, мій власний духовний досвід. Уважно прочитайте її, постарайтеся прислухатися до її порад, – і Господь обов'язково дасть вам Силу. Силу, яка перемінить ваше життя... (Книгу див. на http://vedmedenko.org.ua/books/book5.doc)



www.vedmedenko.org


Наші групи в соціальних мережах:

Facebook: Олег Ведмеденко

Вконтакте: Олег Ведмеденко

Наші блоги в соціальних мережах. Додавайтесь: